Tuesday, December 29, 2009

Tak sangka

Lama rasanya tak mengupdate blog, maklumla makin takde masa sejak dihujung tahun 2009 ni, macam-macam aktiviti..Housemate pun cakap jugak,semenjak ngan cik abg nie, tak brape duk rumah sangat..ehe selain berdating, banyak jugak hal-hal official yang perlu disettlekan especially bila nak melangkah ke alam rumahtangga.

Alhamdulillah, sesi merisik selesai. Pihak sebelah kasi cincin tanda sebagai tanda setuju. Masa mula-mula cakap dengan mak yang mama cik abg nak jumpa, mak kata tak bawak cincin pun takpe, mak tak kisah. Tapi mama memang jenis megikut adat, tak datang dengan tangan kosong..Siap bawak buah tangan lagi..Nasib baikla memang ade prepare something untuk pihak sebelah bawa balik. Kalau tak mesti segan..
Aku agak terpinga-pinga mula-mula, iyela benda baru..Tak biasa dengan ini semua.. Rasa macam laju jer..tengok-tengok, mama dah sarungkan cincin kat jari, die tanya longgar ke tak..So saya cakap ok..


picture ni khas untuk pembaca blog sahaja, atas permintaan cik abang, harap jangan dihebahkan perkara ini..tunggula kad jemputan nanti..

Cik abang sms, ajak teman ambil mama di Shah Alam. Oh saya roger dengan lajunye sebab nak ambil payung yang tertinggal dirumah mama. Lepas ambil mama, singgah lunch dekat Azira.. Lama tak makan kat sana.. So far saya suka food die sebab banyak variety..

Lepas tu balik umah mama, rest kejap sebelum pegi tengok Sherlock Holmes, ala-ala siri penyiasatan. Terasa mcm CSI pulak, tapi versi dolu-dolu.. Cik abg ajak dinner sama, so lepas maghrib kuar pegi dinner pulak...Mama ikut skali, tapi die minum jer.. Balik umah mama, tengok movie kat astro kejap b4 balik.. tengah tengok tv, tiba-tiba mama panggil.. Rupanya mama nak kasi beg, katanya beg die ada banyak.. hmm nyiru tapak tangan, so ambil je la..Bukan senang orang nak kasi beg FENDI.. Sungguh tak disangka..Thank you Mama, kerana menerima aku seadanya.. Thank you jugak kat cik abang sorang nie, sebab menyayangi saya hingga ke saat ini.. Semoga segala urusan kita melangkah ke alam perkahwinan dipermudahkan oleh Allah, amin ya rabbal alamin..

3 comments:

nyyzza said...

wah, dpat beg fendi tu...
aku doakan ko bahagia

Arya E-ra said...

Thank you achik..mudah-mudahan takde sebarang masalah nak kahwin nie.. lepas aku nikah, tak sabar nak pass kan baton kat ko pulak..

cikin said...

tahniah nazirah..:):) happy sgt utk awk..:) moga kekal bahagia hingga ke akhir hayat.. aminnn..:):)

cantik cincin tu..;)

© Me,myself and I... - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart