Sunday, March 29, 2009

Trivia: Guess Who

I just saw him with a white colar shirt with black pants, holding laptop on his shoulder and carrying yellow paper bag on his right hand.. Still cute..hehe, despite number of white hair increasing at his head..har3..

Kinda weird..it can make me smile till evening..If you are smart..guess who is this guy..
The clue is..he hold one of a top post in xTM management..

For sure, you will know who he is..

Friday, March 27, 2009

Meeting or makan..

Arini aku dengan Kak Syariza plan nak pegi makan2..Kalau ikutkan ade meeting dengan Microsoft kat Tmn Tun petang ni..So plan nak pegi The Curve dulu, makan dekat Bubba Gump Shrimp and Co..

Terfikir-fikir jugak macam mana rasanya makan kat kedai nie..
Tengok gamba nak sedap..
So layan gamba dulu sebelum baca komen seterusnya..
Ambience kedai makan..ni kat tingkat atas yang untuk non smoking area..
English style..I like it.. Kalau ade rumah sendiri, teringin nak buat macam nie..
Tempat yang ni pulak di design untuk ala ala otai lautnye tempat..
Ni pulak food yang dipilih, Salmon and Veggie Skillet
Mango Sparkle and Run Forrest Run..

Ade macam macam atas meja die..kalau letak yang merah tu- stop forrest stop, waiter die akan datang terus..


Yang ni memang die letak atas meja, ade pepper, salt, ketcup, wet tissue, suprisingly biskut jacobpun ader..selain piring, sudu dan garfu..


Siap ade baldi lagik..


Ni die punye table decoration..Creative jugak..Plus unique


Menu makanan ..fuh pening..rasanye 15 minit lebih kot..duk baca dulu ape menu die..


Ha, nie food yang kitaorang makan nama die Bucket of Boat Trash..Die ade Deep Fried Shrimp, Lobster Tail and Baramundi served with fries..Ingatkan penuh satu bucket..Cuma atas die jer..
Conclusion nye..Bucket of Boat Trash tu memang sedap..Tapi yang Salmon tu tak brape sedap sebab die masak tu ala-ala medium and kuat rasa ikan die sebab tak banyak spice..Memang masak ala western la gitu..
Lepas tu jasmine rice die masam sangat sebab die dah perah lemon pada nasi tu..
Sebenarnya kitaorang amik lagi desset named Choc Cookie Sundae..Tapi sebab dah terlalu kenyang..so jadi tak abis..Sayang sebenarnya..
So ambil peluang ni untuk ucap berbanyak-banyak terima kasih pada Kak Syariza yang belanje food yang sedap ni..
Nanti malam nak abiskan satu lagi Baramundi yang tak abis tue..hehe :P..
Thanks sangat Kak..nampaknye meeting kitaorang telah bertukar tempat dari TM TTDI ke The Curve..heheh..Sebabnye bila tengok jam..Tengok2 dah pukul 4..Cane..

Wednesday, March 25, 2009

Bored...huhu

Gile xde mood arini..Sumenye gara-gara structure baru nie..Lama jugakla duk bincang ngan bos..Cane nak implement structure baru ni..Bosspun tak puas hati sebab bila die cakap kat management..Die yang kene tembak balik..GM baru ni pun xfaham..

Yela dulu diorang manage project ker..Kitaorang buat semua, SLA report, SLA review, New SLA, problems, incidents, request, project, charging..ha..all in one lagik..Ni kalau buat project jer..macam PMO la pulak..
Kalau diikutkan rasa hati..memang sakit je la..Lebih-lebih lagi sebab aku ade good relationship dengan customer aku.. Boleh je pegi minum, lepak sama2..

Bila dengar lagu Rossa duet dengan Pasha Ungu ni tambah sedey pulak dibuatnye..

Terlanjur Cinta- Rossa ft Pasha Ungu

Waktu bergulir
Lambat merantai langkah perjalanan kita
Berjuta cerita terukir dalam
Menjadi sebuah dilema
Mengertikah engkau perasaanku tak terhapuskan

Malam menangis
Titis embun membasahi mata hatiku
Mencoba bertahan di atas puing-puing
Cinta yang telah rapuh
Apa yang ku genggam
Tak mudah untuk aku lepaskan

Aku terlanjur cinta kepadamu
Dan telah ku berikan seluruh hatiku
Tapi mengapa baru kini kau bertanyakan cintaku
Akupun tak mengerti apa yang telah terjadi
Apa salah dan kurangku padamu
Kini terlambat sudah tuk dipersalahkan
Kerna skali cinta..Aku tetap cinta..

Mencoba bertahan di atas puing-puing
Cinta yang telah rapuh
Apa yang ku genggam
Tak mudah untuk aku lepaskan ...

(Chorus)

Cume satu la kan...Puing-puing tu ape agaknye..Gue pun nggak tau lor..

Monday, March 23, 2009

Pusat Khidmat Rakyat Adun Seri Setia

Macam mana nak mulakan ek..


Masa Sabtu lepas around 4.45-5.00..xsure sangat exact time, pegi keluar kejap sebab nak pegi beli something untuk dimakan..Rasa lapar sangat sebab tak lunch sebelum tu..Tiba-tiba tengok-tengok je ramai orang, dengan MBPJ pulak tu, ade banyak bendera PKR..wondering jugak kenape..Nampak Anwar Ibrahim macam tengah berceramah..

Pastu bila tengok banner, baru perasan yang rupanya masa tu majlis pelancaran Pusat Khidmat Rakyat bagi Adun Seri Setia- Nik Nazmi..Kawasan rumah aku kan masuk under dun Seri Setia..Patutla..So aku amik peluang itu untuk tengok Anwar secara live..In my life, this is 1st timela aku tengok Anwar live..Selalu tengokpun dalam tv je la..Paklah penah jumpa, Najibpun, so saje nak tengok Anwar..

Semangat betul die berceramah..Orangpun boleh tahan ramai jugak..Selain PKR punye penyokong, orang yang saje datang nak dengar ceramah ataupun yang sibuk nak makan free..Tapi ni tak termasuk aku la yer..Aku tengok mee dengan roti jala tu rasa kureng sebab aku nak makan nasi..


Ni la gamba yang tak clear tu sebab zoom dari jauh..Guna hp jerk..








Sempat jugak tengok kereta2 yang plat numbernye agak pelik..




Terutama yang EV 888 E tue..konpius la negeri mana pakai plat macam tu..

Ni pulak sebahagian dari ceramah yang aku record..Kejap jer..Datangpun time dah nak abis dah...


video

Saturday, March 21, 2009

Makan makan...

Sebut pasal makan nie memang best..Aritu aku pg makan kt satu restoran kt The Curve..introduce by my fren, Aju..Die kata makan ayam penyet ni sedap..pastu terbaca pulak dalam satu article dalam magazine yang menceritakan tentang Jeslina Hashim yang suka makan ayam penyet masa die pregnant..So membuat aku terpikir2 macam mana kesedapan ayam penyet nie..


Nak dijadikan cerita lepas balik dari Site Survey di Netmye Wangsa Maju, aku ajakla Aju pegi makan ayam penyet nie..



Nama restoran ni sebenarnya ialah Waroeng Penyet.. Gamba tu masa menunggu ape yang kitaorang order sampai..
No 33 dengan gamba ayam yang kiut..heheh...
Tak lama lepas tu air yang kitaorang orderpun sampai...Ice Lemon Tea...Sedapkan.. Especially time haus..




Picture taken from Xpress Music 5800

Congclusion nye memang syok la makan kat situ and i am sure that i will come again at that Restaurant..
Tapi gamba ayam ngan nasi tu lupe pulak nak amik..Xpe, next time datang, mesti amik nye..

© Me,myself and I... - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart