Wednesday, November 28, 2012

HPT v/s Fertility friend

23 November 2012
Hmm pagi-pagi tadi saya POAS (pee on a stick) before mandi nak pegi kerja... lepas tu biarkan sekejap.
Lepas-lepas mandi tu kalau mata saya xsalah lah, ada faint line... Actually very-very faint line. Memula pandang macam takde, lepas tu tengok kat lampu putih.. Eh adalah... Tak sempat nak ambik gamba sebab nak pergi kerja... Alhamdulillah kalau ini benar-benar rezeki dari Allah.

Google punya google, saya rasa gambar ni paling similar dengan HPT saya pagi tadi...

Saya pernah belek-belek HPT sebelum-sebelum yang memang takde nak sangkut line langsung pada HPT tu...Kali ini, insyaallah mata saya still ok lagi, memang ada cuma very faint one..

Tapi tak nak too excited, tengok next HPT macam mana. Harap dapat double line yang getting darker and darker from time to time. Actually before this saya tak pernah dapat second line. Even faint line pun takde. Memang big fat negative dengan sesungguhnya. Kali ni rasa ada perbezaan nya...

"Ya Allah, makbulkan doa hambamu ini... Jadikan aku sebagai perempuan yang sihat dan subur dan mampu mengandung dan melahirkan anak dengan baik dan kurniakanlah kami zuriat yang baik dan sempurna".

Temperature as of today Alhamdulillah. Masih di tahap yang tinggi 36.65C. Harini CD22 dengan DPO11- Harap FertilityFriend ni accurate lah yer... :)
Debaran makin terasa... Harap sangat double line berterusan, Insyaallah...

28 November 2012

Ni picture masa 23.11.2012 DPO11 blur sesangat dalam gamba tapi in real life nampak sebenarnya

Ni picture masa 25.11.2012 lebih kurang sama dengan yang atas tu

"Kalau korang tanya, apakah perasaan saya, saya sebenarnya gembira, ialah, seumur hidup saya buat HPT... Faint positive tak pernah dapat even sekali pun...Seriously".

Saya tak confident pun sebenrnya... Sebab entahlah... Kalau double line tapi terang benderang maybe kot...
Sejujurnya saya tak nak terlalu mengharap. mengharap sedikit yer... Tapi bukan terlalu... sebabnya kalau saya terlalu mengharap tapi tak jadi kenyataan, saya lah yang paling kecewa....

Based on picture-picture dalam Fertility Friend (FF), kebanyakkan nya semua under category pregnancy. So saya pun tandalah + dalam FF mobile saya.

Selagi takde confirmation dari Dr tentang perkara ni like image ultrasound nampak SAC ker, atau urine saya terang benderang merah macam Diana Danielle tu, saya tak berani nak kata saya betul-betul pregnant. Off course saya memang  tak putus-putus berdoa agar itu adalah tanda embrio saya sihat dan selamat, tapi Allah maha mengetahui apa yang terbaik buat saya dan suami.

Period saya due harini atau esok, CD27 @ CD28. Kalau 2 weeks after this tak period dan memang dapat both double line in red colour, saya nak jumpa gynea...
Macam previous entry saya tentang faint line kan... Minah saleh ni buat study yang dia sendiri dapat blur, tetapi 22hari lepas dia dapat faint line tu, dia dapat double red line positive so fast, around 10seconds jer.

Bagus betul. Siap buat research. First saya dapat faint positive masa 23hb November 2012, harini baru hari ke 5, lepas 1st faint positive and 22 hari lepas tu adalah 15 December 2012. So just wait and see jer lah.

Kalau before 15 December tu AF muncul, paham-paham jer lah yer. Sekian.

Saturday, November 24, 2012

Faint Positive HPT

Saya found out that this article was really good for woman who get faint positive at their HPT.
Thank you for preparing such a good article. 
Boleh refer pada item bawah sekali untuk tunjukkan berapa lama line tu akan getting darker, if you are really pregnant. So jangan panic ok kalau jumpa faint line.
Kalau betul-betul pregnant, line tu akan nampak 100% bright dia lepas 22 hari... Peace :)

I took a lot... these are just the ones I kept. I ditched *all* the cheap internet tests which were awful. Either huge evaporation lines showing up hours after the "valid test time" or no positive when other tests were picking it up just fine.

Here are most of the tests, arranged in order from top to bottom by date. They're next to each other if I took more than one on a specific date. The rectangular tests with green or blue half-dots are ovulation tests and pregnancy tests, respectively. Yes, ovulation tests will pick up low concentrations of pregnancy hormone earlier than an HPT, but not early enough to be useful or clearly enough to be trustworthy. But interesting, nonetheless! There is one "late" test (taken toward the end) which is negative. This was our "control" test, which I was able to do with the help of a certain brave person who donated for the cause while saying, "Ew, mom. Can I see the test?" She got a neg during normal reading time and evaporation lines "around" the place a positive would show up, but not on the test line itself.

The most interesting discovery is that there are two different "box pictures" for the Dollar Tree New Choice brand tests, and two different tests, but the picture on the box does not necessarily match the actual test inside.  The actual test above came out of the box with the picture of a test with red printing on it. Another test just like it came out of a box like the one next to it. But I got tests out of those boxes on other occasions that looked like the picture on the box. Confused? Me too. But I like the "mismatched" box/test sets best--those tests have the strongest line, even when used on identical urine samples, even though they actually need less urine. Go figure!

4/27/04 Dollar Tree New Choice, negative
I think this was the day I implanted. This test had the courtesy to develop an evaporation line on the OTHER side of the control line, which was nice, as it didn't make me turn my brain inside out trying to figure out if it was "really" a line or not.

4/28/04 FRER, negative
This is a First Response test. You may or may not be able to see a faint line. This line showed up 3 hours after I took the test, 13 days after ovulation, 1 day before my "missed" period, which, according to FR's box, should have gotten a positive. But FR does not take into account late implanters... I implanted on day 12, we think, according to my chart. Note the *huge* dip on day 12. Might have implanted on day 11, that's when the dip started. And I thought that meant my period was coming... teach me to believe a silly chart before my own body! First Response, by the way, is "top rated" by Consumer Reports. I think I'll cancel my subscription.

4/29/04 Dollar Tree, POSITIVE
Yes, really. There's a line. And it showed up within 3 minutes. Faint. Really faint. But a line. Here I was, by this point sort of resigned to negatives, sure my period would show up that day (14 days after ovulation), so I peed in the cup, started the test, and got in the shower. At about 2 minutes I got out, looked at it, blinked, rubbed my eyes, and got back in the shower. I got out a minute later, looked again, and sure enough, there was that line, still. Got back in the shower, finished up, got out about 10 minutes after the test was started, and stared at that faint line until my daughter started hollering at me that it was time to go to school. My first stop after going to her school was my husband's office, where I told him. Then I went back to the school to tell my daughter. And my friends online.

4/30/04 Dollar Tree HPT+, Dollar Tree OPK(faint), FRER (evaporation late line, very, very faint.)
I started to hate the First Response tests at this point. 2 negatives when I knew I was pg, after spending $18 on a pack of three tests. Note the faint line on the ovulation prediction test in the middle...darker actually than the positive HPT above it, but not "positive" for an OPK, which is only considered positive if the test line is actually as dark as or darker than the control line. You'll see that later. So the $1 tests were doing better than the $6 tests!

5/1/04 Dollar Tree HPT, positive
This line, still faint, has actual color and definition compared to earlier lines.

5/3/04 Dollar Tree, positive
You can see this one more easily. hCG doubles every 2-3 days. See the chart at the bottom for more on how this manifests on pregnancy tests.

5/4/04 Equate, FRER, Dollar Tree OPK (all positive)
In the morning, I took a First Response test and was happy to see, at last, a faint line, but annoyed at how faint it was. The OPK test was, I believe, taken at the same time. Reassuring with the other faint tests to see this one MUCH darker than it had been! Tired of seeing faint lines, I splurged and spent $7 on two tests from WalMart. In the afternoon I took one of the tests and was delighted to see a strong line (more easy to see in person) show up quickly. Yay! The morning urine was supposed to be "stronger" for a pg test, but apparently I got a really lousy batch of tests from First Response. Bad.

5/6/04, Equate, OPK
Note that the line on the equate is actually about twice as strong as the previous Equate test. Good news for testing 36 hours later! And the OPK is clearly positive.

5/10/04 Dollar Tree New Choice positive
Same style as the previous tests I took, yet the same urine produced MUCH stronger results on the "other" Dollar Tree test, below. But note how very much darker this was than the darkest previous of this brand. Encouraging!

5/10/04 "Other" Dollar Tree tests. 
Mine is positive, my kiddo's is negative. Good thing, too, since she hasn't gotten far enough into puberty to ovulate, let alone get pregnant! (Said she,"Ew! But Mooommmmm... I'd have to have SEX to get PREGNANT. EWWWWW!") Note the evaporation lines "near" the test area on hers. These showed up maybe 4 hours after the test was started. My result came up FAST. How fast?
This is from 5/13/04:

Each 2-second "stage" in the image represents about 10 seconds. The last two bits last longer because they took longer. Yes, the test line was coming up before the control line was finished! I did an OPK and HPT side by side. Here they are, without animation:

Note the top test, the ovulation predictor... the control line actually ends up lighter than the test line... quite a lot!
Now THOSE are what I call positives. They're what I kind of expected to see at 14 days post ovulation (4 weeks pregnant.) But on 5/13/04, I am actually 6 weeks pregnant, 28 days after ovulation!
Here's a chart I designed that shows why it can take "so long" for a pregnancy test to get really dark.

Wednesday, November 21, 2012

Buy or not

Baru-baru ni FertilityFriend ada promo, murah sebenarnya USD24.9 per year, kira2 balik RM0.21 jer sehari tapi bila nak beli takleh process payment, suh pakai Paypal... So takde Paypal lah... Tapi ntah kenapa terasa nak renew VIP function nie.. sebab best, ialah saya TTC kan... Janganlah kedekut sangat, benda lain boleh spend. Benda penting untuk diri sendiri takkan tak boleh kot.

Fikir punya fikir, akhirnya belila jugak...USD16.99 x 3.1= RM52.7 untuk 90hari, means sehari RM0.58. Bolehla kan, kalau makan boleh RM6-RM10 sehari, sumbangkanlah untuk fertility punya benda 60sen sehari... oklah kan...

Best sebenarnya VIP nye module nie, ada banyak TIPS, info-info yang berguna untuk TTCians macam saya. Harini CD22, alhamdulillah suhu masih tinggi lagi... Harap-harap dapatla 2lines masa hujung bulan nie.. Saya takkan berhenti berdoa... Alhamdulillah, ramai yang doakan saya... Mudah-mudahan Allah makbulkan...

Based on VIP pregnancy monitor ni, possibly triphastic patern on CD18.

Saya sendiri pun banyak buat own study, google sana sini, cari info tentang triphastic ni, kebanyakan relate dengan implantation menyebabkan temperature naik untuk second stage. Tetapi tak semua tripahstic patern ni berakhir dengan pregnancy ada juga case yang tidak.

Ini Q&A dari FertilityFriend punya info:

What is a triphasic chart pattern? Does it mean I am pregnant if I have a triphasic chart pattern? Do I have to have a triphasic chart to be pregnant?

A triphasic chart shows three levels of temperatures: pre-ovulation, post-ovulation, and then a second rise around 7-10 days after ovulation. Some women with charts that show this pattern turn out to be pregnant. But many do not. Likewise, your chart does not need to show this kind of pattern for you to be pregnant. Whether or not you are pregnant, progesterone, the hormone responsible for raising your temperature after ovulation, generally peaks in the middle of your luteal phase and this can cause this kind of pattern whether or not you are pregnant.

A triphasic chart can be promising, however, because progesterone levels generally increase after implantation (7-10 days past ovulation) in conception cycles, and sometimes this results in a triphasic pattern. If your chart shows a second significant thermal shift that begins 7-10 days past ovulation, Fertility Friend will indicate a triphasic pattern in the Pregnancy Monitor. A triphasic chart, however, is not a definite sign that you are or are not pregnant. It is just increasing your probability if you also have well-timed intercourse. Likewise, you can be pregnant and not have a triphasic pattern. Like all signs of possible implantation or pregnancy, you can really only speculate about it once a pregnancy has already been confirmed.

Lagi satu, saya banyak study tentang implantation bleeding atau spotting. Bila study graf-graf dekat FF ni, kebanyakkan spotting pada DPO8, DPO9 (paling banyak) dan DPO10. Yang ni pulak article tentang Implantation Bleeding and Spotting.

Implantation Bleeding and Spotting and Symptoms as the first Pregnancy Sign and Symptom

Implantation bleeding is one of several typical pregnancy symptoms and pregnancy signs. Implantation usually happens around 6-12 days after ovulation and fertilization.

Signs of implantation oan as a possible pregnancy sign and pregnancy symptom include:

Implantation cramps: Light cramps inside the uterus.
Implantation spotting or bleeding: Short, brief spotting (a couple of drops of light or dark blood).
A second temperature shift on the temperature curve.
A temperature dip at about 7-10 days after ovulation.

Most women have no subjective symptoms (symptoms that are not precisely measurable) such as bleeding or cramps, at the time of implantation. However, some women report drops of blood and/or light cramping.

These symptoms can happen with or without conception and implantation. These symptoms and chart patterns frequently occur on charts that do not result in pregnancy.

Why do these Implantation symptoms occur?

Implantation is the attachment of the fertilized egg to the uterine lining. This happens when the fertilized egg (now called a blastocyst) has completed its travel through the fallopian tube and adheres to the lining of the uterus. Implantation happens on average 9 days after ovulation and fertilization with a range of between 6 and 12 days.

Implantation bleeding is just one of several typical pregnancy symptoms and happens around the time of implantation. Implantation bleeding is often also called implantation spotting. Implantation bleeding or spotting does not usually look like a regular menstrual period but is scanty and usually a pinkish or brownish discharge. and it usually happens around 6-12 days after ovulation and fertilization, within 1-2 days after arrival of the blastocyst in the uterus, usually around 9 days after ovulation (dpo), with a range of 6-12 days.

At the time of implantation bleeding, the blastocyst is barely visible to the naked eye, probably smaller than the dot above the letter "i." Once implantation happens the blastocyst becomes the embryo.

The blood pregnancy test usually becomes positive within 3-4 days after implantation, and the urine pregnancy test usually becomes positive 4-5 days after implantation.

Kalau CD27 atau CD 28 saya belum datang AF, saya nak buat HPT....  Doakan saya yer kawan-kawan...

Monday, November 19, 2012

Awas, sape mabuk darah jangan baca!!!!!

Diceduk sepenuhnya dari En Google... Yang ni tentang implantation bleeding pulak... Aish tak senang duduk sebenarnya...

What is Implantation bleeding?

Implantation bleeding is a common sign in the early stages of pregnancy. But not every women get this sign. Implantation bleeding is scanty and usually pink or brown discharge. It is similar with menstrual bleeding. But it is not easy to determine a spotting as an implantation bleeding or a sign to have a period. Menstrual spotting will always pick up a heavier bleeding.You can try to differentiate both of the bleedings by looking the date you get spotting. If it occurs a week after ovulation, it is most likely an implantation bleeding. But if it occurs very close to the time of period, it is more likely just part of menstrual bleeding.

What is implantation bleeding?
You have to know about process of pregnancy to understand. After ovulation, women’s egg will wait the sperm in fallopian tube. If the sperm success to fertilize the egg, the egg will come down to the womb and implant itself into the line of uterus. When it happens, it will bleed. The bleeding is named as implantation bleeding.

Implantation bleeding occurs to about 20-30 percent of expectant mother. If you have spotting before your period while you expect to be pregnancy, you need to give full attention this sign. If you are indeed pregnant, implantation bleeding will be followed by another signs of pregnancy. You can take a test of pregnancy at least ten days after ovulation if you suspect pregnancy.

Implantation Bleeding

The symptoms of implantation bleeding are mild cramping, swollen breast, and bloated abdomen. Sometimes, cramping might tend to last for a few months or until the delivery. The other signs that tend to accompany bleeding are mood swings, nausea, sensitive breasts, vomiting, fatigue, food cravings, and a hike in the temperature of the basal body that lasts for over 14 days.

Implantation bleeding occurs just once in a cycle of pregnancy. It is a normal thing in pregnancy. If it happens to you, just take a rest, the bleeding will stop by itself after the implantation take a place. But if the bleeding comes again after implantation bleeding, contact your obstetrician soon. Perhaps it is the sign of abortus.

Ni picture pasal implantation bleeding dari Google

Yang ni real bleeding of mine

Ngeri kan... Aduhai... Nak buat macam mana, inilah takdir yang Allah tentukan untuk saya... Saya sebelum ni ada baca sikit2 tentang benda ni, yang saya tahu, spotting brownsish atau pinkish. Tak sangka la pulak yang betul2 merah ni wujud rupanya... Apapun yang berlaku... Saya redha, cuma saya harap sangat ianya bukan bad sign untuk saya... Aminnnnn.....

Yang kat bawah ni BBT saya, yang mula-mula adalah BBT yang saya tak ubah apa2 data...

Yang bawah ni yang saya ada bega sikit jer part temperature tu... Sebab chart ni kan computer generated kan... Saya saje nak tengok...

Yang mana satu yang betul, saya pun tak sure... Apa yang penting saya sihat. Itu jer yang saya harapkan... Memanglah kalau boleh nak conceive tapi keadaan macam ni buat saya suspen sesangat... Doa saya agar semuanya baik-baik jer... 

Bleeding at CD19

Ya Allah saya bleeding... Dikala saya mengharapkan saya ovulate pada hari ini ataupun telah ovulate, where i am not so sure.. ini hanya base on BBT saya.

Bukan ape the last 2 months, BBT saya seems normal. I am happy with it. Ntah kenapa around 10.20am bila saya pegi toilet dan jumpa bleeding saya jadi panic. Oh panic attack gitu... Kalau orang yang xpanic xtaulah kan.. Saya panic sebab tak pernah kena...

Kalau tengok kat temperature tak lah haywire kan... temperature agak consistent sebenarnya...
Maaf saya tak dapat share picture darah tu, takut ada sesiapa muntah. Tapi dia memang fresh blood, merah dan bukan spotting. Terus bagitau boss nak jumpa doctor kat opis. Turun-turun ramainya manusia... Adoi sabar je lah..

Husband pun asyik message pegi jumpa dr cepat... lepas tu message lagi dah jumpa belum.. dia pun risau rasanya...

Tunggu punya tunggu at last sampai turn, explain kat doctor, nak advice dari dia jer macam mana. Then bagitau history yang saya  ni retroverted uterus bla bla bla... Bincang punya bincang... Doctor tak nak kasi any ubat untuk stop darah. Tunggu sampai 7hari. It might be normal menses, it might be bleeding or spotting it 1 day only and it might happen because of hormone factor, stress, implantation dan sebagainya...

Doc just advised " u kena makan pemakanan yang sihat ok" "makan ikan, sayur, susu sebab darah u keluar" dengan bertenangnya... hua hua... "ok baiklah doc."

Kawan-kawan sekalian... Tolonglah doakan saya sihat ya... Itu jer doa saya... Mengharapkan ianya bukan bad sign untuk saya :(

Masih lagi tak sedap hati... Saya duk google sana sini...Based on forum ada feedback yang macam ni:

"According to the book Taking Charge of your Fertility by Toni Weschler, a day or 2 light bleeding right around ovulation is normal. It is another fertitlity sign that can help us identify where we are in our cycle. Its usually the result of sudden drop of estrogen just before ovulation & tends to occur more often in long cycle.

I personally have this kind of bleeding and had a cycle length of around 35 days. Was pretty worried initially & even had an ultrasound done to check for cyst but everything turn up fine. But after reading the above mentioned book, make me feel really relieved."   Sejuk sikit hati... Tapi terlalu awal untuk mengatakan apa-apa... Saya berharap say sihat. Itu aje... Mengharapkan doa kawan-kawan juga...

Kalau based on BBT saya rasa macam ovulate, tapi hakikatnya apa berlaku dalam badan saya, Allah SWT jer yang maha mengetahui...Kalau prediction saya silap, saya pasrah, saya bukan tuhan.
Kalau berterusan, mungkin menses yang datang terlalu awal... cuma agak pelik sebab temperature saya tinggi pagi tadi berbanding hari-hari sebelumnya.

Saya boleh buat kerja macam biasa cuma ada pening sedikit start dari masa dekat klinik tadi. Takpe pun cramp macam nak period atau sakit belakang... Rasa rileks jer... sebab tu terkejut bila nampak darah...

Apapun berlaku, saya redha, saya harap sangat bukan bad sign untuk saya... Amin ya rabbal alamin....

Sunday, November 11, 2012

Oh I just realized that...

Oh i just realize that i still new in my TTC journey.... So no stress ok... It's not good for your health...
Tetiba terasa nak meng update tickers yang dah lama tak terusik tu... Bila letak tarikh kahwin.. Belum pun 2 tahun lagi... 

Kenapa TTC journey saya baru 6 month? Sebab saya letak date hari pertama saya jumpa Gynea discuss about TTC. Sebelum ni saya tau period saya haywire, penah jumpa Dr medical biasa tapi tak pernah seek advice from Gynea. Maybe silap saya jugak sebab lambat, tapi takpe, i won't regret my pass 1 year because i am enjoying my honeymoon year so much...

My 10months 3weeks and 4days pun still in honeymoon mood lagi... Apatah lagi kalau dapat ticket pegi Lombok nanti... Aish Airasia bila nak kasi ticket nih? Tertunggu tunggu la pulek... kekeke

Kawan-kawan kat opis duk cakap, Hai Nazirah diaorang nak prepare mock ticket dulu, nak set event dulu, ni lah winner dan sebagainya... Sure lambatla jugak...Silap-silap you kena ambik gamba kat Lombok kasi kat Airasia untuk diorang nyer promo...Err gulp...

Ok, whatever lah.. Yang penting dapat ticket, pastu leh gi travel... weehoo.. :)

Friday, November 9, 2012

Body Basal Thermometer

Ha.. saya agak tak puas hati dengan cycle kali semuanya gara-gara suhu nampak stagnant jer... eee tak suker.. So sy tau yang saya kena cari Body Basal Thermometer ni supaya lebih accurate dan nampakla perbezaan temperature on daily basis. Bila tengok kat farmasi ada la brand OMRON tapi mahal la pulak, harga nak dekat RM100 ade jugak yang jual RM100++

Err bajet agak lari bulan ni sebab banyak duit terbang untuk hal-hal rumah.
Bila survey-survey dekat internet, ada satu website ni nama dia Hamil Comel, website dia

Sebelum ni pernah beli OPK dengan HPT kat website ni. Tak mahal harga dia RM25= 12 pieces ok la kan.Yang thermometer ni pun tak mahal RM 36 inclusive postage, ok la kan...

Lepas bayar, esok tu dia post dan dah pun sampai... Ha dah boleh guna... Lebih semangat la menyukat suhu lepas ni... :)

Ha senang tau. Sape-sape nak guna untuk demam pun boleh jugak :)

Wednesday, November 7, 2012

Syukur Alhamdulillah

Balik dari kerja semalam... Hubby and i kasi kucing kat luar makan (Bubu & Hero), lepas tu kasi kucing kat dalam rumah (Snowy). Lepas tu vacum pasir, hubby pun bersihkan pasir dan bulu-bulu kucing yang terabur sambil borak-borak.. Lepas tu hubby tanya, result contest Air Asia dah keluar? Saya pun jawab belum kot, lepas tu dia tanya lagi bila nak keluar result? Saya jawab ntahlah... Air Asia tak mention pun bila nak keluarkan result.

Dipendekkan cerita, saya telah join contest held by Air Asia details nya macam nie:

Travelling to Lombok will no longer be just a dream with AirAsia! Enjoy the traditional and therapeutic massage at the beachside or learn to surf at the surfer's paradise in Lombok! In celebration of our inaugural flight to Lombok, we’re inviting you to get involved this contest!

Unleash that shutterbug within and join in our newly launched photo contest in Instagram. All you have to do is to share with us your best photo of yourself wearing your ideal "Discover Lombok" attire (ie: hiking, diving, surfing and more) and to hashtag it with #AirAsiaLovesLombokContest and you may win yourself a pair of return flight to Lombok for FREE!

How to Win?

1) Be a fan of AirAsia Facebook @, follow us on Twitter @ and follow us on Instagram @ (@airasia).

2) Snap the most creative photo of yourself wearing the ideal of “Discover Lombok” with your camera or mobile phones and post it on your personal Instagram (

3) Tell us how much you love Lombok and why in the photo caption. Don’t forget to ‘mention’ AirAsia (@AirAsia) and include contest’s hashtag (#AirAsiaLovesLombokContest) in the photo caption.

Isn't this simply AMAZING?! Keep your mobile phones handy and get ready to pose because Lombok is just a few snaps away! Need some ideas on what to do? Check out these photo samples below!

Be creative, be different! We want to see your most interesting ideas.

Contest Period: 16 October 2012 – 22 October 2012

Click ‘Read more’ for the full terms and conditions!

“AirAsia Loves Lombok” Contest

Enter the “AirAsia Loves Lombok” Contest and be in the running to win a free return flight from Kuala Lumpur to Lombok! Follow all the mechanics stated in the below Contest Mechanics and you will be eligible to win. Contest starts from 16 – 22 October 2012.


1. The “AirAsia Loves Lombok” Contest [“Contest”] is organised by AirAsia Berhad [“Organiser”]. The Contest will run from 16:00 (GMT +8) on 16 October 2012 and end 23:59 (GMT +8) on 22 October 2012 [“Contest Period”].

Two (2) GRAND PRIZE [“Prize”] winners will be picked at the end of the Contest Period and will be awarded the following prize:-


A pair of AirAsia return flight tickets from Kuala Lumpur to Lombok

*Subject to these Terms and Conditions

2. The Contest is open to everyone who is 18 years old and above [“Participants”] except for the following:

a. Permanent and/or temporary staff or employees of AirAsia Berhad, P.T. Indonesia AirAsia, Thai AirAsia Co., Ltd., AirAsia Inc., AirAsia Japan, AirAsia X Sdn. Bhd., Tune Money Sdn. Bhd. and Go Holiday Sdn. Bhd and their immediate family members;

b. Representatives and/or agents (including advertising & promotion agencies) of AirAsia Berhad, P.T. Indonesia AirAsia, Thai AirAsia Co., Ltd., AirAsia Inc., AirAsia Japan, AirAsia X Sdn. Bhd. , Tune Money Sdn. Bhd. and Go Holiday Sdn. Bhd.

3. To qualify for the Contest, Participants will have to do the following:


(a) Contest Mechanics:

i. All Participants must “Read”, “Like” AirAsia Facebook Page, “Follow’ AirAsia Twitter and “Follow” AirAsia Instagram.

ii. Take a picture of yourself wearing the ideal "Discover Lombok" costume/gear

iii. Post it on your personal Instagram (

iv. Tell us how much you love Lombok and why in the photo caption.

v. ‘Mention’ AirAsia (@AirAsia) and include contest’s hashtag (#AirAsiaLovesLombokContest) in the photo caption.

4. Two (2) GRAND PRIZE winner will be selected by AirAsia’s panel of judges at the end of the contest duration based on the best picture representation of the theme & creativity.

5. Only Participants who fulfill the Contest Mechanism stated above shall be eligible to win the Prize. Participants who fail to fulfill the contest mechanism will automatically be disqualified from the Contest without notice.

6.Winner to be notified via phone or any other mode of communication deemed appropriate by the Organiser. Prizes are not exchangeable for cash and not transferable. Failure to accept the Prizes by the winner(s) when required to do so shall constitute a rejection by such winner(s) and the Organiser reserves the right to award the Prizes to other winner(s).

7. AirAsia reserves the rights to change the prizes to another destination with similar or equivalent value.

8. AirAsia reserves the rights to all pictures submitted for all channels of communication.

9. The Prize does not include transportation to and from airports, travel insurances, meals, baggage allowance, other taxes, additional hotel charges, other chargeable add-ons and other costs of personal nature incurred by the winner(s) and/or their guests in connection with their use of the Prize(s) and the winner(s) and/or their guest(s) shall be solely responsible for any payment of the same which are payable in connection with their use of the Prize(s). Flights are subject to the discretion of AirAsia and availability. Both Winner and guest must travel on the same itinerary and are responsible for obtaining all required travel documents.

10. The Organiser (including its respective employees, staff and agents) shall not be liable for any loss (including loss of opportunity and consequential loss arising therewith) and/or any damage suffered by any winner in connection with the Contest.

11. Prizes are not exchangeable for cash and not transferable. The winner is bound by the terms and conditions that may be imposed relating to the use of the Prize. The acceptance of the Prize indicates the acknowledgment and agreement of the winner to such terms and conditions.

12. Prize winners and guests are responsible for obtaining all entry, exit, health and other documents of the destination country and are required to have all necessary travel documents (i.e. valid passport, visa) at the time of departure. The Organiser will not be responsible for failed visa application.

13. The Organiser reserves the right to publish or display materials or information, including but not limited to the names of all Participants for marketing, advertising and publicity purposes in any manner it deems appropriate. The Organiser further reserves the right to use any personal data of Participants in any manner and/or for any purpose it deems fit and the Participant are deemed to consent to such use with no monetary compensation.

14. The Organiser reserves the right to cancel, terminate or suspend the Contest with or without any prior notice and reason. For the avoidance of doubt, cancellation, termination or suspension by the Organiser shall not entitle Participants to any claim or compensation against the Organiser for any and all losses or damages suffered or incurred as a direct or indirect result of the act of cancellation, termination or suspension.

15. The Terms and Conditions shall prevail over any inconsistent terms, conditions, provisions or representations contained in any other promotional or advertising materials for the Contest. In the event of any inconsistency, conflict, ambiguity or discrepancy between the English version and any other language of these terms and conditions, the English version shall prevail at all times.

16. The Organiser reserves the right to vary, delete or add to any of these Terms and Conditions and/or substitute or replace the Prize from time to time without any prior notice.

17. By participating in the Contest, Participants agree to hold harmless, defend and fully indemnify the Organiser from and against all losses, damages, expenses and all third party actions, proceedings, claims, demands, costs (including without prejudice to the generality of this provision, the legal cost of each other), awards and damages that may arise as a result of the Participant’s entry to the Contest.

18. Participants are deemed to agree to be bound by the terms and subject to the conditions herein upon participation of the Contest. The decisions of the Organiser in relation to every aspect of the Contest including but not limited to the type of prize and winner of the Contest shall be deemed final, conclusive and binding. No complaints, appeals, inquiries and/or correspondence from any Participants will be entertained.

Ha panjang kan...

Dan saya adalah salah satu pemenangnya... Alhamdulillah... Hubby helps me on the photoshop part and yang lain editing saya buat termasuklah slogan nye part...

[WINNER ANNOUNCEMENT] “AirAsia Loves Lombok”

7 Nov 2012 by AirAsia Blog Team

We were so pumped to receive a bunch of submissions to the “AirAsia Loves Lombok” contest. Each one was so funny and unique in their way.

Congratulations @suzannexz and @akuera82! You are the winners of “AirAsia Loves Lombok” and you’ve just won yourself a pair of flight ticket to Lombok!

Thanks so much to everybody who Instagram-ed their photos! We appreciate each and every one of you who decided to submit — we view them all!

Check out the amazing photos of our winners! :-D

All winners will be contacted individually for the prize redemption.

Happynya saya..melompat-lompat dalam bilik sebab happy... yelah sape nak kasi free flight ticket kan...

Saya survey harga ticket, mahal la jugak, 1.8K ni tak masuk luggage lagi ni...

Dan saya dah start men-survey hotel... hehehe... Harap boleh honeymoon masa wedding anniversary but it's up to when i will receive the ticket from Air Asia... pstt kalau masa fertile time lagi best kan.. (hehehe TTC mind set)

Syukur sangat-sangat... Rezeki, Terima kasih Allah  SWT atas rezeki ini dan confirm saya kena renew passport :)

Tuesday, November 6, 2012

My Latest Obsession

Ehehe... Saya start main kutu semenjak join TM Global ni, sebelum ni saya tak tahu pun ape itu kutu. Indirectly saving la sebenarnya. Tak nak pressure atau fikir sangat pasal anak atau baby... Percaya pada ketentuan Allah without stopping apa yang saya buat sekarang ni, jaga makan, continue excercise (OMG saya bulat!!) dan keep on makan supplement apa yang patut...

I might buat laparascopy... tengoklah keadaan next year macam mana... Tak nak fikir sangat...
Sekarang ni saya happy dengan life saya, probably akan banyak duit terbang sebab pindah rumah dan lain-lain lagi...Start January next year...

Haha saya nak cerita my latest obsession. Kind of related dengan kutu jugak... Sebelum sebelum ni saya guna duit kutu untuk bayar insurans kereta dan kredit kad, sudahnya tak nampak ape pun... Macam boring la pulak... Ada kawan saya beli PSP, iPad, xBox dan macam-macam lagi.. so rasa best jugak kalau beli something dengan duit kutu nie...hehe

Lain orang lain la interest nya kan... Hehe saya ni maybe kaki branded kot... ada 5 beg coach, 1 LV, 1 sunglass PRADA.. So next year saya fikir nak aim for GUCCI... hehehe takpela kan... Sementara kami berdua jer... Maybe kalau dah ada baby nanti banyak nak kena spend untuk baby pulak nanti..

Kenapa saya cakap obsession sebab kelmarin duk pandang website ni, semalam dan juga harini. Selain dari system-system yang saya guna untuk buat kerja. Siap compare price kalau beli dalam USD, Euro atau GBP (Great Britain Pound). Nak ke EU punya country atau Britain bukan senang. Maybe saya beli dengan blogger-blogger yang duduk US dengan UK ni... Atau blogger Malaysia yang ke France masa Paris shopping spree.

Excited. Rasa macam happy jer bila fikir pasal shopping... Lantakla apa orang nak kata, yang penting saya bahagia.. Saya not so into barang kemas.. Especially gold, maybe sebab husband saya tak brape suka saya pakai gold... Gold yang saya ada sekarang pun simpan je dalam almari.

Maybe orang akan cakap membazir je baik simpan duit. Tapi kalau duk simpan lepas tu mati awal, orang lain yang enjoy duit kita buat ape kan.. Pada saya kita kerja penat-penat, kita patut reward diri kita sendiri.
Ada ker orang lain nak rewardkan kan... Company reward kita dengan bonuslah... itu yang kita kena kerja bersungguh-sungguh.

Ha ni lah dia beg dan sunglass GUCCI yang saya suka tu :P

Ha saya sangat excited...Harap-harap GUCCI US atau France ada sale dan lagi murah la masa sale tu nanti... Kalau ade 30percent sale, total about USD941++ 
Siap risik-risik ngan Syahril, dia kata GUCCI ada sale jugak cuma tak tau bila time sale tu...

Dalam RM2700 jugakla... So kalau kutu saya RM2400, top up RM300 jer lagi... Wa... happy nye :) :))

Berangan memang best, tapi insyaallah akan di implement kan next year... Amin... Semoga Allah makbulkan...

Thursday, November 1, 2012


TGIF, Syukur, hari ni dah hari jumaat... Esok boleh cuti dan merehatkan diri di rumah...
Setelah hampir 2 bulan ber bbt, saya lebih memahami tubuh badan saya sendiri. Terutama dalama usaha TTC saya ni.. Hari ini 2 November, oh sudah hampir penghujung tahun nampaknya... Malah 18 Disember 2012 ni genap perkahwinan saya dan suami masuk 2 tahun...

Kami lebih mendapat rentak masing-masing.. Lebih memahami antara satu sama lain.. Insyaallah bulan Januari nanti kami akan pindah ke rumah yang kami beli...

Tak sanggup nak dup dap dup dap lagi... saya dengan lajunya beli HPT clear blue sebab orang kata result dia accurate... Ok.. bangun tido pagi tadi, temperature saya drop ke 36.3 dan stain dah jadi dark coklat...
Mula-mula semalam pinkish, lepas tu light brown malam tadi dan pagi ni dah jadi dark....

So saya memang assume itu spotting menses saya... Lebih kuat lagi sebab semalam.. It should be anytime...
Walaupun fresh blood merah masih belum keluar.. Saya yakin harini akan keluar jugak nanti....

Inilah result HPT saya....

Takde line kat tengah-tengah tu, means negative HPT. Saya dah jangka pun sebenarnya....
Takpelah... cuba lagi next cycle... Saya alhamdulillah ok.. Takde nak nangis-nangis lagi dah... Husband pulak yang risau.. Dia takut saya stress...
Saya takkan putus asa untuk mencuba... Sebelum ni cycle saya panjang.. CD32,CD35,CD52,CD45 semua pernah.. Masa tu saya tak buat BBT.. Takde makan folic acid, EPO,vit E, Vit B dan vit C dan saya realize body saya perlukan supplement untuk jadikan cycle saya normal macam orang lain...Alhamdulillah kali ni cycle saya 27hari sahaja... Oh saya normal... Syukur Ya Allah... :)

Saya juga kawal pemakanan, kurangkan fast food... Saya tak minum air berkarbonat since Apr12..
Cuba makan banyak buah-buahan dan sayur-sayuran... Sejak September lepas, saya minum jus avocado buat ala-ala smoothies..

Dengan ber BBT juga buat saya senang nak predict bila waktu subur saya, bila saya ovulate dan saya rasa accurate sebab saya nampak perubahan suhu saya dengan ketara.. Istilah dalam BBT ialah Biphastic Patern

Biphasic PatternA menstrual cycle in which ovulation occurs typically shows a clear and sustained thermal shift, which continues throughout the luteal phase.Progesterone is a heat producing hormone which is produced after ovulation and throughout the luteal phase. This is what causes the temperatures to shift into a biphasic pattern and differentiates between the pre and post ovulation temperatures. Ovulation occurs on the day before the sustained temperature rise and cannot be confirmed until at least 3 temperatures are recorded which are higher than your pre ovulation temperatures.Temperatures may rise slowly, rise and fall (but stay above your pre ovulation temps) or rise sharply.As ovulation cannot be confirmed until after the temperature shift, some women also use OvulationPredictor Kits (OPKs), which detect the surge of luteinizing hormone (LH) which occurs between 24-36hours prior to ovulation.Example of a biphasic pattern with a clear and sustained temperature shift after ovulation:

Macam tu lah patern BBT saya cycle Oct12 ni malah bulan Sept pun almost similar cuma saya tak catit suhu dari day1 menses saya. Ovulate pun agak lewat compare dengan cycle October.

Saya akan teruskan usaha... Chaiyok chaiyok... Kepada TTCian yang lain, teruskan berusaha ok!!!!
Hugs xoxo

Oh hubby ku....

Hari  ni bukanlah hari yang terlalu bz, tapi since dekat opis saya rasa tak sedap badan... Asyik nak makan benda manis tapi tak lalu nak makan benda-benda lain sangat... Crave...
OMG... Dalam fikiran.. Nak period ker? Errr

Tengah TTC ni tentunya menharapkan khabar gembira tapi tak nak fikir sangatlah... Redha jer atas ketentuan Allah...

So balik rumah, terasa nak wee wee (istilah kitaorang kalau terasa nak terkencing)... so ke toilet dan jumpa light pinkish-brownish stain... lepas tu rasa nak wee wee lagi... ade lagi stain light brownish colour... hmmm dup dap dup dap....

So cari HPT... nak tengok.. kalau negative, maybe esok keluar fresh blood kot... Kalau ye, alhamdulillah syukur sebab tandanya saya sihat... esok CD28, 13 DPO... oh seumur hidup saya, cycle saya selalunya 30++ ke atas, sekali jer, saya pernah dapat CD29... Kalau dapat CD28, memang amazing... perfect...

So lepas test... nampak takde pape... Monyok sikit... takpelah.. maybe rezeki later, insyaallah...lepas tu hubby pun balik dari kedai mamak... dia tanya sayang buat ape tu?
Saya jawab, takde ape... Terus peluk dia... dia cakap jangan peluk dia busuk bau kedai mamak.. Takpe.. nak peluk jugak... Lepas tu tunjuk kat dia dan cakap, belum rezeki lagi...

Dia pujuk saya, takpe...  Temperature sayang macam mana? Turun ker? Saya cakap belum lagi... Tetiba tanya temperature, rasa terkejut jugak... prihatin rupanya dia sebab dia slalu sedar masa saya duk sukat suhu pagi2 hari... huhuhu...
Taknak stress2 tau...Ok saya cakap... Kutip HPT tu sebab nak buang... Tiba2.. eh2 macam ade satu faint line.. light sangat... betul ke HPT ni?? 

Err... tiba2 happy... dan terfikir implantation bleed? dah DPO12? Ntahlah...
Allah yang maha mengetahui... Apapun yang berlaku hari esok, saya redha dan pasrah pada ketentuannya... Kalau period pun alhamdulillah, kalau pregnant pun syukur alhamdulillah...

As of 10.40pm. Takde pape spotting dah, last masa sebelum sembahyang maghrib tadi...
Just wait and see how it goes tomorrow... i am prepared for anything.... Yabbi yasir wala tuassir... Permudahkan lah ya Allah... Amin...


© Me,myself and I... - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart