Ni nak share recipe yang di create sendiri: Seafood Spagetthi
Ok ni list ingredient die:
Bahan rencah:
Udang size sederhana
Sotong
Kalau nak yang udang size besarpun boleh jugak..ikut sukala..
Bahan lain, kalau rasa nak letak banyak sayur, boleh letak banyak-banyak..
Sayur yang Ira pilih:
Lobak merah
Lada Benggala
Snow peas
Enoki mushroom
Bahan untuk tumis:
1 biji bawang besar
1 ulas bawang putih
1 biji lada merah
Untuk Gravy die
2 tin Prego : 1 Cheese and Herb, 1 Carbonara and Mushroom (nak 2-2 Cheese and Herb pun boleh jugak)
Bahan option:
Sedikit Oregano
Sedikit Black Pepper
Cara memasak:
Masukkan tumis..agak2 dah berbau wangi, masukkan bahan rencah..Masak sampai betul-betul masak..
Sotong akan keluarkan banyak air, so tak perlu masukkan air..
Masukkan sayur, sebab lobak dengan lada benggala agak keras, so masakla lama sikit..
Pastu masukkan gravy die..Masak sampai mendidih..
Pastu masukkan bahan-bahan option..So siap untuk kuah die..
Untuk Spagetthi..Rebus sampai masak n sedia untuk dimakan..
Untuk picture..kene tengok dari bawah..
Yang dalam pinggan tu yang last..hehe..gamba terbalik..
Sunday, May 31, 2009
Recipe of the day:Seafood Spagetthi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
emmmm.... yummmmyyyyyy...:):):)
Ok..pasni you pun boleh try.. kui2..
Post a Comment