Monday, December 10, 2012

Abaya

Ha, sebenarnya mata sangat mengantuk kat opis ni despite of job load yang super melambak.. Mak ai.. itulah masalah finance bila bulan 12... nak buat bodoh pun tak boleh. Nasib baik ler bos saya sekarang ni suka dengan aktiviti luar dan takde bising2 sangat bila staf nak cuti...

Kenapa saya letak entry tajuk abaya. Saya suka pakai sebab senang, sarung dah siap, tapi make sure pakai baju lain dekat dalam sebab baju dia jenis terbelah kang nampak semua apa yang tak patut lak.. hahaha

Dipendekkan cerita ni komen staf laki kat opis saya:


hahaha.. lawo sangat ker.. takdela maybe sebab nampak lain dari biasa, selalu pakai seluar jer kan.. bila pakai abaya, ramailah yang menegur...




Ha comelkan... macam baru 21 gitew... kekeke...

Dah lebih sebulan baru ler air asia nak email mintak details tentang saya sebab diorang nak prepare flight voucher. Lepas tu nak mintak travelling period bila... Diorang bagitau yang flight voucher tu diorang akan prepare untuk 3 bulan...

So fikir punya fikir, bulan 1 nak start pindah rumah....Mesti busy dengan hal-hal rumah... Nak touch up sikit, beli perabut sikit... Nak tempah langsir bagai...mak oi macam2 hal... Biarlah rumah tu macam syurga untuk kitaorang berdua.. Kitaorang memang suka kalau duk hotel... sebab ape, sebab hotel tu cantik.. bilik air best... hahaha.. paham2 jerla kan.. husband and wife... bila berendam sama2 kan syok... Tapi mana larat nak tidur hotel selalu kan... so biarlah rumah tu private untuk kami berdua.. Almost 2 tahun kahwin...(next Selasa 2nd anniversary) duk rumah mertua... Ha.. privacy tu ade.. tapi takleh lebih2.. jarang sekali dapat mandi sesama... (if you feel offense, dont read it, its normal for married couple). Apatah lagi nak buat ala-ala SPA di rumah... oh i am excited to move in into our own house... Sape tak suka pindah rumah sendiri kan.. Kalau yang tak suka tu mental kot :P

1st step lepas dapat kunci, nak pasang wallpaper, touch up apa yang patut.. Ganti tempat langsir yang ala-ala nak roboh tu...(hee sangat tak suka)...




Nanti korang tengokla hasilnya macam mana yer... (gambar diatas, itulah rumah yang kitaorang beli)... Luckily husband suka decor-decor ni same ngan saya... Kalau bab men-decor ni, kitaorang tahan duk kedai ber jam-jam tengok barang... sebab minat...

Saya dah siap survey harga wallpaper... sebenarnya kitaorang dah pernah pergi pun kedai ni Lamex wallpaper kat Sunway Giza,  ni website dia http://www.lamexwall.com/ memang menarik sangat... Dah lama mengidam nak pasang... Especially kat master bedroom ngan hall.. cumanya kalau pasang full kat hall mahal la pulak.. So akan buat feature wall jer...



Ha lawa kan... hee suka sangat....
Husband siap cakap, nak renovate bilik air, nak renovate lantai... ada rezeki lebih... Insyaallah boleh... Tinggi kos kalau lantai kira per square feet. Kalau kat floor depot- 1 sq ft dalam RM4,9,12,15 semua ada. Mahal tu..Siapkan duit jer...

Tang bilik air tu, saya pun suka bilik air lawa ni...

Macam gambo ni...tenang jer rasanya duk dalam bilik air... Pastu bil melambung sebab asyik berendam dalam bath tub...haha

Lepas settle down rumah ni nanti, bolehla ber TTC dengan tenang...
Dah plan for short gateway pun next week masa anniversary... Biarlah kitaorang berdua jer time tu, mana best kat rumah kan... Ok.. chow....

1 comments:

EIDA said...

wow bestnya..best kan bila dapat time berdua je ngan hubby..i loved it too..bydaway..nice to know your blog..visit mine www.eidaidris.com salam perkenalan.. :)

© Me,myself and I... - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart