Tuesday, November 2, 2010

Checklist

Hmm, another 1 month to go..huhu banyak lagi yang tak settle. Sebenarnya kalau nak tau settle ke tak, tengok the day before wedding tu. Nak tak nakpun akan settle jugak nanti..

Just to remind myself ape-ape yang kene settlekan:

1. Permohonan nikah done
2. Kanopi done
3. Food done
4. Baju nikah & sanding done
5. Kasut nikah & sanding done
6. Veil nikah & sanding done
7. Andam done
8. Hantaran (done except for sirih, kek, buah, coklat)
9. Door gift (partially done)
10.Wedding cake (not yet)
11. Tol (not yet)
12. Kompang & Silat (done)
13. Photographer (done)
14. Kad kahwin (done)
15. Langsir dan sewaktu dengannya (partially done)
16. Barang untuk bilik pengantin nye decor (done)

Boleh dikatakan, semua dah ade cuma sikit-sikit lagi.. Nak deco macam manapun tak sure lagi..
Adoi, risau jugak sebenarnya.. :(
Harap-harap semua berjalan lancar

5 comments:

nyza said...

insyaAllah,,,harap semua berjalan lancar..i'm happy fr you dear...n one more thing, b4 kau berubah status, teringin sangat aku nak jumpe kau..

uwaaa..rase nk nanges mase type comment ni...

Arya E-ra said...

thanks Achik.. ha..boleh je lepak..kalau weekend yang aku ada kat kl, n tak balik kg, boleh je jumpa..

jangan nanges cik, insyaallah aku doakan jodoh untuk ko jugak..ha jangan lupa suh nita curi sirih aku kawen nanti..kitaorang memang prepare sirih tu..

aku dulu, uteh aku yang curi, mase 2pupu aku kawen.. itu petua orang tua-tua, kebetulan jadi pulak..

nyza said...

sirih junjung ke ngah??...kang klu tak tny betul2, tersalah sirih pulak..hahaha...lain pulak jadinye..

Arya E-ra said...

hoho..bukan sirih junjung..sirih ni, masa pengantin lelaki nak naik pelamin nanti, dia akan kasi dekat pengantin perempuan dulu, baru dia duduk.

ni adat kat muar la..banyak orang dah tak buat dah, tapi sedara mara aku, still buat lagi..

orang dolu2, andam yang buatkan sirih tu, die letak bunga2, bawah die letak handkerchief. Skrg ni, majoriti dah tak buat.. so family pengantin la preparekan..

yang tukang curi tu, mesti bukan orang yang nak kahwin..orang yang nak kahwin tu tukang kunyah dan telan jer..

Dia.Honey said...

baru checklist u..ai yg nervous!!! huhuhuhuh

© Me,myself and I... - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart