Sunday, January 11, 2009

Aku Yang Stress

Mmm..Blog nie memang slalu jadi tempat aku buat luahan perasaan..Aku memang stress lately nie..Workload keje yang melambak..Taktau nak cakap mcm mana dah..Bukan ape, ntah kenapela malang nasib aku, take over subsidiary nye account, sume nye banyak problem..Kadang2 tu tensen jugak..Keje yang dah complete suddenly kene hold sebab re-oraganization.. Penat je buat separuh mati masa 2008..Kalau tau takyah pulun2 masa tue.. Yang aku risaukan TM Net ni sebab contract diaorang ngan kitaorang memang dah expired..Suppose aku dah kene prepare untuk signing ceremony dah..Tetiba hold pulak..Draft agreement tu tak berbind and printpun lagi..Sebabnye boss aku suruh hold dulu.. Itu satu kesla..

Kes kedua pasal ICSI nie..Asal ICSI datang je, akula yang tekanan jiwa..Banyak sangat kerenah yang HR nak..Nak itu, nak ini..tu yang buat aku tertekan tu..Tambah lagi stress, die nak roll out next Monday, Thursday baru meeting, pastu sume mesti ready by Monday..Tak ke geram tu.. Aku tau sume coordinator bengang sebenarnya..Nasib baik masa aku jumpa VP, die ok je bila aku kata nak pakai email die untuk broadcast ICSI nye invitation. Nasib baikla VP aku tak scary macam former GM aku tu..Hahah..Harap2nye GM baru nanti betterla..Since kitaorangpun dah di re-org kan..Hahah.. Aku terpaksa spend banyak time aku untuk ICSI nie..Takleh nak complaint banyak ngan boss aku since part off aku nye KPI, tapi letih sebab keje aku memang bertimbun2..

Kes ketiga, customer aku mintak kitaorang providekan WAN ngan LAN kat office baru diorang..Macam nak buat magic, nak within 1 n half months..huhuhu..Aku kene keje keras untuk preparekan procurement paper..Dahla lagi best, nak co-locate pulak diorang nye servers pulak..Kes dataline nye upgradepun tak settle2..dah tambah lagi kes baru..Saat ni la aku rasa sakit belakang dibuatnye..TMF pun macam2 jugak nak mintak kat aku..Itu belum masuk PD yang supposely kene buat SLA baru ngan diorang..Fuh..Harap2 boss lupala pasal perkara tu..

Kes keempat ni related dengan ICSI.. User2 ICSI ni suka betul call aku, bila diorang ade problem dengan system, sedangkan aku not suppose to support it anymore..Adui letih betul, bayangkanla masa last Friday, phone aku tak stop berbunyi dari pagi sampai 4.40pm..Sakit jiwa betul aku, sampai suara akupun dah naik..Itu tandanya dah angin satu badanla punye pasal tu..Ingatkan pasal benda tu, aku kene send 2,3 CVA lagi untuk signature nye purpose..

Kes kelima nye related ngan ICSI lagi, tapi ni berkenaan dengan license..Kononnya nak beli unlimited license dari vendor, tapi tade black n white dari HR, so tatau, in the future still nak guna system ni ke tak..So kene get confirmation dari HR..To be meet up with LDD this Monday..

Kes keenam, iChange..aritu aku nak apply, tapinye exact downtime tak tau..so aku kene dapatkan confirmation dari users..

Ntah kenape, tetiba aku allergy pulak..Naik merah2 kat tangan ngan badan aku yang aku taktau ape penyebabnye..Aku dah gi klinik..Dr tu saje pekena aku..hampeh tu..muka decent je..tapi perangai hampeh..Ade die kate, bf aku gigit pulak..kalau gigit sure lebam..bukannye tumbuh merah2 macam tue..ish dr nie..saje je nak kenakan aku..ingat aku ni ape agaknye..Nasib baik tak gatal all the time..Kalau tak lagila aku merana..Teringat betul masa aku memula keje kat KL ni..Aku kene gatal2 kat kaki yang amat teruk..Dr kata sebab virus yang spread dari udara..Akupun taktau la pollution jenis ape..Tapi KL ni memang polluted dengan teruk..Habis cerita..Either kene atau tak je impact die..

Last thing pasal my -ex..Just in touch balik arond Nov..Kitaorang tade re-attached, just normal friend..Yang aku tak puas hati demand lebih2 mengalahkan masa kaple dulu.. n die da tak decent ngan aku..Die yang dah berubah, aku rasa..Dahla da ade title, tapi tak reflectpun perangai die..Ntahla..angau ke atau miang ke..ape kes, aku taktau..In the end, gaduh, sebab aku taknak ikut kehendaknye..Aku have my own right to pretend/protect my rights.. Kalau dah menyimpang jer..Takkan aku nak ikut plak..Kalau takleh bla ngan aku, find other gurls..Abis cite..Selama nie aku layan jer, tapi bila da over limit..aku aku limit aku jugak.. My conclusion, man cannot be predicted.. :(

1 comments:

sheqyn said...

jgn stress2 tau.. hehe..:)

© Me,myself and I... - Template by Blogger Sablonlari - Header image by Deviantart